Particulier

Zakelijk

Bel ons op 088 – 818 28 58 (Bereikbaar ma t/m vrij 09:00-17:00 uur)

Wilt u uw energierekening naar nul?
Bel ons op 088 – 818 28 58 (Bereikbaar tot 17.00 uur)

Zakelijke VvE ISDE-subsidie 2022

Ook voor bedrijven is er ISDE-subsidie voor het verduurzamen van bedrijven. Elk jaar wordt deze subsidie herzien en worden, waar nodig, aanpassingen gedaan. 1 januari zijn de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden in gegaan voor 2022.

Ook zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd en zijn per 2022 de voorwaarden voor de minimale m2 ruimer. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. En zakelijke gebruikers kunnen onder ruimere voorwaarden ook subsidie krijgen voor zonnepanelen en kleine windturbines

Voor Vereniging Van Eigenaars (VVE’s) geldt de ISDE, naast een warmtepomp en zonneboiler, ook voor een centrale aansluiting op een warmtenet van een appartementengebouw. Voor bedrijven en VVE’s is daarnaast tot en met 31 december 2023 subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Aansluiting op een warmtenet voor VvE’s

Bent u een Vereniging van Eigenaars (VvE) van een appartementencomplex? Dan kunt u met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) uw appartementen verduurzamen met een centrale aansluiting op een warmtenet.

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag voor een centrale aansluiting op een warmtenet bij een vermogen van:

 • Maximaal 100 kW € 2.925
 • Meer dan 100 kW tot en met 400 kW € 12.334
  Meer dan 400 kW € 21.906

Voorwaarden voor VvE’s

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:

 • De aansluiting is gerealiseerd door een warmteleverancier. De installatie mag u niet zelf doen.
 • De aansluiting op het warmtenet heeft niet plaatsgevonden voor 1 januari 2021. U vraagt de subsidie aan, voordat u de koopovereenkomst voor de aansluiting op een warmtenet tekent.
 • U heeft 2 jaar de tijd om de centrale aansluiting op een warmtenet te realiseren, nadat u het besluit op de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
 • U levert bewijs aan dat uw appartementencomplex is aangesloten op een warmtenet met een overeenkomst met een warmteleverancier.
 • U heeft recht op subsidie als er niet eerder subsidie is verstrekt voor een individuele warmteaansluiting van een appartement van het appartementencomplex.
 • U heeft geen recht op subsidie als er al eerder subsidie is verstrekt voor de centrale warmteaansluiting van het appartementencomplex op het warmtenet. Ook heeft u geen recht op subsidie als u hiervoor fiscaal voordeel krijgt binnen de Energie-investeringsaftrek (EIA).
 • U heeft geen recht op subsidie als u subsidie kunt aanvragen of heeft gekregen binnen de Stimuleringsregeling aardgas vrije huurwoningen (SAH).

Vanaf wanneer kunt u de subsidie aanvragen?

Vanaf 24 januari 2022 kunt u de nieuwe subsidieaanvragen. Je hebt recht op de nieuwe subsidie(s) wanneer de installatie plaatsvindt in het jaar 2022. Heeft de installatie plaatsgevonden voor 1 januari 2022? Dan is de ISDE-subsidieregeling van 2021 van toepassing. Let op dat je de subsidie aanvraagt binnen 12 maanden na installatie.

Wij staan elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 voor u klaar.

Chat met ons voor antwoord op uw vragen of bel: 088 – 818 28 58.

Ontzorgt u van A tot Z​

Persoonlijk en snel

Wilt u een persoonlijk advies of heeft u nog een vraag?
Neem direct contact met ons op. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Liever direct contact? Bel nu 088 - 818 28 58